top of page
OVER INTRINZIS.jpg
Training Coaching bij job crafting

Eén aspect van zelfleiderschap is job crafting. Job crafting helpt medewerkers om de inhoud van het werk beter te laten aansluiten bij de individuele behoefte van medewerkers.

Echter, veel zorgmedewerkers weten niet goed hoe je zoiets nu doet of durven het initiatief niet te nemen. Daarom is het fijn als bijvoorbeeld hun leidinggevende of HR adviseur helpt bij het proces van job crafting.

Doelen:

  • Inzicht in hoe je job crafting kunt toepassen in het aantrekkelijker maken van banen

  • Coachingsvaardigheden ontwikkelen bij het proces van job crafting

Voor wie:

Deze training is bedoeld voor leidinggevenden, HR professionals en andere sleutelfiguren die willen leren hoe je anderen kunt begeleiden bij het proces van job crafting.

INCOMPANY3.jpg

Trainingsvorm:

De training bestaat uit 2 groepsworkshops en oefeningen voor implementatie in de praktijk.

Ervaringen van deelnemers:

Een aantal reacties van oud-deelnemers:

"Ik kom erachter dat er best wel mogelijkheden zijn om werk te laten aansluiten bij persoonlijke behoeftes. Soms moet je even wat extra uitzoekwerk doen, maar dat levert veel op."

"Het is leuk om te ervaren dat mensen met mijn coaching inderdaad zelf kunnen sleutelen in het aantrekkelijker maken van hun eigen werk."

"Job crafting draagt echt bij aan het behoud en de inzetbaarheid van onze medewerkers, omdat mensen de kans krijgen om hun huidige werk beter bij aan te laten sluiten bij hun behoefte."

ZORG3_edited_edited.jpg

Wetenschappelijk bewijs trainingseffecten:

Er is inmiddels veel bewijs voor de positieve effecten van job crafting op werkplezier en stressreductie. Medewerkers kunnen zowel sleutelen aan de inhoud van hun werk, als ook aan de voorwaarden om het werk te kunnen doen, zoals het creëren van autonomie, ontwikkelmogelijkheden en sociale verbondenheid. Sommigen doen dit van nature al in hun werk. Daarom hoeft niet iedereen standaard naar een training job crafting.

Wel is het zinvol als sleutelfiguren zoals leidinggevenden en HR professionals in staat zijn om medewerkers te coachen bij het proces van job crafting.

Wil je deze training ook binnen jouw zorgorganisatie aanbieden?

bottom of page