top of page
PODCASTMIC_edited.jpg
Podcast & Artikelen

Podcast Nursing Werkt

Beluister hier de podcast over Zelfleiderschap op Spotify):


"Als verpleegkundige zet je iedere dag je beste beentje voor te zorgen voor anderen. Dat is ook waarom velen voor het vak kiezen. Maar in al die aandacht voor anderen kan het soms lastig zijn om ook ruimte en tijd te maken voor jezelf. Terwijl dat juist zo belangrijk is! Door zelfleiderschap te tonen, leer je beter voor jezelf zorgen, met als resultaat meer energie en werkplezier."

Pauline van Dorssen werd onlangs door vaktijdschrift Nursing uitgenodigd in gesprek te gaan met Basti Baroncini voor de podcastserie voor startende verpleegkundigen. Basti vroeg haar hoe je als verpleegkundige in de drukte van alledag toch je eigen pad kunt bewandelen en goed voor jezelf kan blijven zorgen.

Heb je een vraag over de ontwikkeling van zelfleiderschap voor collega's binnen jouw zorgorganisatie?

PB3.jpg

Wetenschappelijke artikelen over Zelfleiderschap

Op 18 februari 2022 promoveerde Pauline van Dorssen op haar onderzoek Zelfleiderschap in de gezondheidszorg aan de Open Universiteit, vakgroep Management wetenschap, onderdeel Strategisch HRM te Heerlen. 

Wilt u haar proefschrift ontvangen? Stuur haar een mail: p.vandorssen@intrinzis.nl

Download hier de samenvatting van proefschrift 'Self-leadership in Healthcare':

Artikelen gepubliceerd: 

  • Van Dorssen-Boog, P., Van Vuuren, T., De Jong, J.P. & Veld, M. (2021). Facilitating healthcare workers' self-determination: The impact of a self-leadership intervention on work engagement, health, and performance. Journal of Occupational and Organizational Psychology, 94 (2). https://bpspsychub.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/joop.12352

TIJDSCHRIFT HRM3.png
EMERALD.png
FRONTIERS3.png
JOOP2A.png
bottom of page